Over mij

Even voorstellen
Hoi! Mijn naam is Marleen. Ik ben 30 jaar en woon in Meppel samen met mijn man kat. Ik heb een passie voor het grafische vak, dieren, fotografie en design. Verder ben ik gek op lezen, gamen en wandelen in de natuur. Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijks leven, internet en magazines.

Opleiding
Als keuzevak op het vmbo heb ik gekozen voor Administratie, omdat ik altijd al graag met computers werkte. Daarna ben ik naar het Grafische Lyceum gegaan om vervolgens de opleiding DTP te volgen. Deze heb ik met 3 jaar succesvol afgerond en ben daarna gelijk aan de slag gegaan als DeskTop Publisher bij een Drukkerij. Hier was ik verantwoordelijk voor de opmaak van o.a. magazines en advertenties. Na ongeveer 2 jaar ben ik terecht gekomen bij een Reclamebureau, daar lag de focus vooral op opmaken en vormgeven van magazines. Na een aantal jaar daar met plezier te hebben gewerkt, ben ik aan de slag gegaan als Online Designer bij een groter retailer. Inmiddels werk ik bij een Prepress bedrijf en verzorg ik de opmaak en revisies van educatieve boeken voor basisscholen, onderbouw & bovenbouw.

Werkervaring
Op papier of digitaal, in beide werelden kan ik mijn creativiteit tot uiting laten komen. Ik ben geschoold DTP-er en heb ruime ervaring in de grafische wereld. Qua drukwerk zijn dat bijvoorbeeld: magazines, flyers, folders, brochures, jaarverslagen, briefpapier, posters, visitekaartjes, uitnodigingen en geboortekaartjes. Qua online uitingen heb ik ervaring in het designen van: websites, mails, social media posts en affiliates.